"De Kat" verdwijnt uit Waalse kranten

"De Kat" of "Le Chat", het bekende figuurtje van striptekenaar Philippe Geluck, zal vanaf 23 maart niet meer in de Waalse kranten verschijnen. De tekenaar heeft beslist om er na exact dertig jaar een punt achter te zetten.

"Er moest eens een dag komen waarop het zou eindigen en het is dan beter om zelf te beslissen", zegt Geluck in de krant L'Avenir. "Ik heb gekozen voor de 30e verjaardag van De Kat, omdat dat een rond getal is." Geluck wil niet meer gebonden zijn aan het ritme om wekelijks in een krant te moeten publiceren. "Ik blijf wel tekenen, schrijven en schilderen en albums publiceren, maar op een andere manier."

"De Kat" verscheen voor het eerst op 22 maart 1983 in de Waalse krant Le Soir. In Wallonië is de stripreeks enorm populair. Geluck eindigde zelfs op de 22e plaats in de Waalse versie van De Grootste Belg. De stripalbums worden ook in het Nederlands uitgegeven.