Boeing schort leveringen Dreamliner op

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft de leveringen van de Boeing 787 Dreamliner voorlopig opgeschort. De productie van het omstreden toestel wordt wel nog altijd voortgezet. Het vliegtuigtype kampt met technische problemen, daarom is er voorlopig een wereldwijd vliegverbod.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft woensdag een wereldwijd vliegverbod afgekondigd voor het type vliegtuig. Naar verluidt is het land waar een vliegtuig gebouwd wordt, het enige dat zo'n vliegverbod kan opleggen. De FAA wil dat de toestellen aan de grond blijven tot de problemen met het type opgelost zijn. Zolang het vliegverbod van de FAA van kracht blijft, schort vliegtuigbouwer Boeing voorlopig de levering van de toestellen op. De productie blijft intussen wel onverminderd doorgaan.

De voorbije weken hebben zich meerdere incidenten voorgedaan met de Boeing 787. Zo moest een toestel van de Japanse maatschappij ANA woensdag een noodlanding maken in Takamatsu in Japan, nadat er rook was opgemerkt in de cockpit. Waarschijnlijk lag een batterijprobleem aan de oorzaak van het probleem.