Plannen voor film over Lance Armstrong

Hollywood maakt plannen om het leven van de gevallen wielergod Lance Armstrong te verfilmen. Filmstudio Paramount Pictures en Bad Robot, het productiehuis van J.J. Abrams, hebben de rechten gekocht op het boek "Cycle of lies: the fall of Lance Armstrong" van journaliste Juliet Macur.

Macur volgde Lance Armstrong meer dan tien jaar voor de Amerikaanse krant New York Times. Haar boek wordt verwacht in juni. Wie het boek zal bewerken tot een scenario en de film zal regisseren is nog niet bekend. Er zijn ook nog geen acteurs gelinkt aan het project.

Lance Armstrong bekende de afgelopen dagen in een televisie-interview met Oprah Winfrey dat hij zijn zeven zeges in de wielerwedstrijd Tour de France haalde op doping. Daarvoor had Armstrong zijn dopinggebruik altijd ontkend, zelfs onder ede. Zijn tourzeges is hij ondertussen kwijt.