Spin in Joshua Tree Park genoemd naar Bono

Een nieuwe spinnensoort die ontdekt werd in het Joshua Tree National Park in Californië is genoemd naar Bono van U2. De A. bonoi is een variant van de valdeurspin, die geïdentificeerd werd door onderzoeker Jason Bond van de Auburn Universiteit in Alabama.

Jason Bond ontdekte 33 variëteiten van de valdeurspin, waarvan drie in de woestijn van het Joshua Tree National Park. Twee daarvan noemde hij naar indianenstammen, maar voor één variëteit liet hij zich inspireren door de frontman van U2. In 1987 bracht U2 het album "The Joshua Tree" uit.

De valdeurspin komt vooral voor in het zuidwesten van de Verenigde Staten. De spin maakt een goed verborgen nest waarin hij zijn prooi vangt.

Bij eerdere ontdekkingen vernoemde Bond ook al spinnen naar Angelina Jolie, Barack Obama, Neil Young en Stephen Colbert.