Topmannen Apple, Google en Intel voor de rechter

De topmannen van de Amerikaanse technologiebedrijven Apple, Google en Intel worden ervan verdacht onder elkaar afgesproken te hebben om geen personeelsleden bij elkaar weg te kapen.
AP2013

Apple-baas Tim Cook, Intel-topman Paul Otellini en voorzitter van de raad van bestuur van Google, Eric Schmidt, zullen voor de rechter moeten verschijnen voor illegale afspraken over het personeelsbeleid. De technologiebedrijven zouden met elkaar hebben afgesproken om geen personeelsleden bij elkaar weg te kapen. Dergelijke afspraken zijn verboden.

De rechtszaak is er gekomen na een klacht van werknemers van de drie bedrijven die door de illegale afspraak benadeeld werden. Zo werden hun carrièreperspectieven en hun loonaspiraties gedwarsboomd. Het eigenlijke proces is voorzien voor november, maar Schmidt zal eind februari al ondervraagd worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de twee andere topmannen zich moeten verantwoorden.