Eerste Batmobiel geveild voor 3,4 miljoen euro

De eerste Batmobiel is geveild voor 3,4 miljoen euro. Het gaat om het originele model uit 1966 dat gebruikt werd in de tv-serie waarin Adam West de rol van Batman vertolkte. De koper is een Amerikaanse zakenman.
AP2012

"De Batmobiel is een van de meest bekende wagens uit de geschiedenis van Hollywood. Het was een echt icoon dat al de daaropvolgende Batmobiles heeft geïnspireerd", zegt Craig Jackson van het veilinghuis Barrett-Jackson in Scottsdale in Arizona.

De Batmobiel is een omgebouwde Lincoln Futura, een conceptauto waarvan er maar één exemplaar bestaat. Dat exemplaar werd door George Barris opgesmukt met allerlei gadgets een superheld waardig. De auto kreeg lasers, parachutes en een ingebouwde telefoon. De auto is altijd in het bezit gebleven van Barris. Hij liet al weten dat hij tevreden is met de opbrengst.