Franse ontwerpster Andrée Putman overleden

De Franse styliste en ontwerpster Andrée Putman is gisteren in haar huis in Parijs overleden. De keizerin van het Franse design werd 87 jaar oud. Putman was ook binnenhuisarchitecte en raakte vooral bekend voor haar interieur van de Concorde.

Putman brak door toen ze in 1984 het hotel Morgans op Madison Avenue in New York mocht inrichten. Het hotel wordt beschouwd als het eerste boutique-hotel. Het interieur is een mengeling van klassiek, modernisme en minimalisme.

De toenmalige Franse minister van Cultuur Jack Lang gaf haar de opdracht om zijn bureau in te richten. Het was de eerste officiële bestelling in een reeks van vele.

Volgens deskundigen laat Putman een tijdloze stijl achter, waarbij twee essentiële elementen centraal staan: licht en ruimte.