Galliano gaat weer aan de slag als mode-ontwerper

John Galliano gaat opnieuw aan de slag in de modewereld. Nadat hij een tijdje uit de spotlights verdween om af te kicken van zijn alcohol- en drugsverslaving, is hij nu uitgenodigd om drie weken te werken in de studio van collega Oscar de la Renta in New York.

Galliano kwam twee jaar geleden in opspraak toen een filmpje van hem uitlekte waarin hij antisemitische uitspraken doet. Zijn werkgever Dior zette hem prompt op straat en hij moest ontslag nemen bij zijn eigen label. Galliano liep ook een veroordeling op voor antisemitische uitspraken. De ontwerper gaf toe dat hij verslaafd was aan drank en drugs en zichzelf niet meer onder controle had.

De afgelopen twee jaar heeft hij naar eigen zeggen hard gewerkt aan zijn herstel. Hij heeft al meermaals zijn excuses aangeboden voor zijn wangedrag.

Oscar de la Renta vindt dat Galliano een kans verdient om weer in de modewereld aan de slag te gaan. De la Renta is zelf een groot bewonderaar van Galliano's talent.