Kim Dotcom lanceert nieuwe website

Kim Dotcom heeft een nieuwe website gelanceerd waarop mensen bestanden kunnen delen. Mega is de opvolger van Megaupload. Die laatste site werd door de Amerikaanse justitie platgelegd omdat er illegale bestanden op uitgewisseld werden.

Er loopt nog altijd een gerechtelijke procedure tegen Kim Dotcom, die in het echte leven Kim Schmitz heet. Hij is momenteel vrij op borgtocht en probeert in Nieuw-Zeeland zijn uitlevering aan de Verenigde Staten te voorkomen.

Op de nieuwe website kunnen mensen gratis bestanden uploaden tot 50 gigabyte. Dat is 25 keer zoveel als bij concurrenten Dropbox en 10 keer zoveel als bij Google Drive. Tegen betaling kan die opslagcapaciteit verhoogd worden.

Volgens Dotcom hebben al 250.000 mensen zich geregistreerd in de eerste uren dat de website online stond. Omdat hij niet verantwoordelijk gehouden wil worden voor de inhoud van geüploade bestanden, worden alle gegevens versleuteld. De beheerder kan daardoor niet zien wat er op de site gezet wordt.