N-VA: "Open VLD is de schaamte voorbij"

De N-VA reageert woest op de weigering van Open VLD om de benoeming van Jan Briers te steunen als gouverneur van Oost-Vlaanderen. "De schaamte voorbij", zegt ondervoorzitter Ben Weyts.

Rutten verwijt de N-VA, en bij uitbreiding de Vlaamse regering die de benoeming van Briers steunt, dat er geen overleg is geweest. "Dit is een eenzijdig dictaat en daarom steunen we de benoeming niet."

"Sommigen zijn blijkbaar nergens beschaamd voor", reageert Weyts. "Is iedereen bij Open VLD werkelijk tot alles bereid om de benoeming te verhinderen van iemand die boven de partijpolitiek staat en bewezen heeft dat hij geknipt is voor de job?"

Briers is tot nu de directeur van het Festival van Vlaanderen. De N-VA mocht de nieuwe gouverneur aanduiden, maar Open VLD heeft er ook lang op geaasd om de opvolger van André Denys (Open VLD) te mogen leveren. "Begin deze week stelde Rutten nog dat de volgende gouverneur boven de partijpolitiek moet staan", zegt Weyts. "En nu werpt de partij plots vragen op over de deskundigheid. Wij hopen dat Open VLD zich bezint."