"Hashtag" wordt in het Frans officieel "mot-dièse"

De "hashtag" die op de microblogsite Twitter gesymboliseerd wordt door #, heet in het Frans voortaan "mot-dièse". Dat is door de algemene commissie van terminologie en neologismen in Frankrijk beslist.

De algemene commissie van terminologie en neologismen staat onder het gezag van de eerste minister van Frankrijk en moet de verrijking van de Franse taal bevorderen.

Mot-dièse wordt als volgt omschreven: "door op een "mot-dièse" te klikken, heeft de lezer toegang tot het geheel van de boodschappen die het bevat. "Mot-dièse" wordt vooral gebruikt in sociaalnetwerksites die met miniboodschappen werken. Meervoud: "mots-dièse". Buitenlandse equivalent: "hashtag"."

De beslissing is vandaag in het Franse staatsblad (Journal officiel de la République française) gepubliceerd en dus officieel.

Meest gelezen