Roeselaars ziekenhuis weigert nieuwe patiënten

Het Stedelijk ziekenhuis van Roeselare weigert voorlopig nieuwe patiënten. Het ziekenhuis ligt overvol door het winterweer. Patiënten worden naar andere ziekenhuizen in de stad of de buurt gebracht.

Het koude winterweer begint zijn tol te eisen in Roeselare. Het Stedelijk ziekenhuis neemt er geen nieuwe patiënten meer op. Alle 330 bedden van het ziekenhuis zijn bezet, er liggen veel oudere mensen met griep en veel patiënten die iets gebroken hebben nadat ze zijn uitgegleden op het ijs of in de sneeuw.

Ambulances brengen patiënten naar het nabijgelegen grotere Heilig Hartziekenhuis of naar andere ziekenhuizen buiten de stad. Niet-dringende operaties zijn voorlopig uitgesteld. Echte noodgevallen kunnen er uiteraard wel nog terecht. Het Stedelijk ziekenhuis verwacht dat de patiëntenstop nog een tweetal dagen van kracht blijft.

Volgens de lokale televisiezender WTV-Focus is het pas de tweede keer in zijn geschiedenis dat het ziekenhuis een patiëntenstop invoert.

Meest gelezen