Bijna 10.000 automobilisten geflitst tijdens smogalarm

Het smogalarm is voorbij, sinds 6 uur vanmorgen is de maximumsnelheid van 90 km/u op vele stukken autosnelweg opgeheven. Tijdens het smogalarm heeft de politie 9.292 weggebruikers betrapt op overdreven snelheid. De grootste snelheidsduivel is geflitst tegen 163 kilometer per uur.

De Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu heeft vannacht de smog-borden weer omgedraaid om het smogalarm tegen 6 uur te kunnen afblazen.

Tijdens het smogalarm bleef op grote delen van de autosnelwegen de snelheid beperkt tot 90 km/u omdat de lucht vervuild was met fijn stof en stikstofdioxide. In Brussel gold een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

De federale politie heeft donderdag en gisteren 9.292 automobilisten geflitst. In Brabant werd een automobilist betrapt die 163 km/u reed. Voor donderdag was er eerst sprake van 1.925 processen-verbaal, maar dat cijfer betrof enkel de mobiele controles, en niet de vaste camera's, meldt de politie nog. De nieuwe cijfers die gisterenavond zijn vrijgegeven, zijn wel volledig. Ze betreffen alle controles tussen donderdag 6 uur en vrijdag 17 uur.

Meest gelezen