16-jarige verdachte geweld Eindhoven vrijgelaten

De 16-jarige jongen die verdacht werd van deelname aan een ophefmakend geval van zinloos geweld in Eindhoven is zaterdag opnieuw vrijgelaten. Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie zijn er geen aanwijzingen dat de jongen actief aan het geweld deelnam. Hij is zaterdag voorwaardelijk vrijgelaten.

De 16-jarige verdachte meldde zich vorige week zelf bij de politie. Twee andere verdachten worden nog steeds verdacht van poging tot doodslag. Hun voorarrest werd vrijdag met twee weken verlengd.

Bij het zinloos geweld begin januari waren acht jongeren betrokken. Vijf onder hen werden al eerder voorwaardelijk vrijgelaten. Ze sloegen en schopten hun slachtoffer zonder enige aanleiding in elkaar en lieten hem daarna bewusteloos alleen achter. Het slachtoffer liep onder meer een zware hersenschudding op.