"Het is allemaal de schuld van mijn vriendje!"

Het zal je maar overkomen: het ene moment loop je genietend te sms’en met je vriend, het volgende moment moet je uit het ijskoude water geholpen worden. Het overkwam de Britse radionieuwslezeres Laura Safe. De beelden van haar "val" in een stadskanaaltje in een shoppingcentrum in Birmingham gingen vorige week de wereld rond. Daarna mocht ze haar verhaal kwijt op onder meer radiozender Capital FM -haar werkgever- en op de BBC.

"Ik kwam de trap af terwijl ik tegelijkertijd sms’te naar mijn vriendje. In feite is hetgeen daarna gebeurde zijn fout. Ik geef hem ervan de schuld." (lacht)

"Terwijl ik in die gsm verdiept was, dacht ik in een ooghoek nog tegels te zien liggen. Maar dat was dus eigenlijk ijs. Dan hoorde ik iemand luid roepen: "Stop!!!" Ik keek omhoog, maar toen was ik al bezig met in het water te vallen. Ik begon met mijn armen te zwieren, want het leek me een enorme waterplas waarin ik dreigde terecht te komen. Bovendien was het ijskoud."

"In die seconde dat ik voorover viel, dacht ik nog van: “Laura, gooi tenminste je handtas weg, want er zit een duur horloge in.” Zo redde ik ook mijn make-up. Mijn gsm heb ik ook nog op tijd kunnen weggooien."

"De man die me luid toegeschreeuwd had, trok me dan uit het water. Het leek wel Baywatch. Hij redde mijn leven, de held. Maar wat ik veel erger vond, was dat al het volk plots naar mij toegerend kwam. Zo beschamend. Ik ben me dan uitgebreid beginnen verontschuldigen."

"Ken je dat gevoel van ontkenning? Zo van: er is niets gebeurd, ik doe gewoon verder met wat ik bezig ben. Maar dat lukte dus niet met al dat volk rondom mij. Uiteindelijk ben ik terechtgekomen op het toilet voor gehandicapten in een van de restaurants en daar heb ik een uur op droge kleren en schoenen zitten wachten."

"Mijn bedoeling was om dat verhaal aan niemand te vertellen. Maar goed, de volgende dag kwam het al ter sprake op de radio en daarna volgden de camerabeelden op YouTube. Ach ja, ik was niet gewond. Dus, laten we er om lachen."

lees ook