"Hinder door actie van taxichauffeurs"

De politie waarschuwt voor mogelijk grote verkeershinder op de Brusselse kleine ring morgen door een manifestatie van taxichauffeurs. Enkele tunnels worden misschien gesloten.

Morgen organiseren enkele Brusselse taxiverenigingen een betoging tegen het beleid van de Brusselse minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V). Ze zijn het onder meer niet eens met een charter dat de minister goedgekeurd zou hebben zonder de toestemming van de taxichauffeurs en eisen dat dat geannuleerd wordt.

Tussen 10.30 uur en 15 uur worden 500 taxi's verwacht. De politie verwacht grote problemen op de Brusselse kleine ring en raadt aan het openbaar vervoer te gebruiken. De organisatoren minimaliseren de waarschuwing. "In de voormiddag zullen weggebruikers geen problemen ondervinden", zegt Constantin Tsatsakis van de Vereniging van Brusselse Taxi's. "We komen samen rond 10.30 uur aan het Noordstation en vertrekken rond de middag naar het kabinet van Brussels minister-president Charles Picqué."

Op dat kabinet willen de taxiverenigingen minister Grouwels enkele documenten laten ondertekenen om het taxibeleid te veranderen. "Of er in de namiddag grote verkeersproblemen zullen zijn, hangt af van de minister", zegt Tsatsakis. "Als zij de documenten ondertekent, zullen alle 500 taxi's opnieuw aan het werk gaan."