"Ondernemers vestigen hoop op N-VA"

"De Vlaamse ondernemers zijn het zat en vestigen hun hoop op de N-VA", zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt in de Nederlandse krant Het Fi­nan­ci­eele Dag­blad. "We hopen dat er in 2014 echt iets verandert."

Van Eetvelt krijgt naar eigen zeggen telefoontjes van ondernemers die hem vragen gesprekken op te zetten met de N-VA. "Op die partij is hun hoop gevestigd", zegt hij. "Veel ondernemers denken dat de N-VA de enige is die iets kan veranderen." De ondernemers zijn volgens hem teleurgesteld in het gebrek aan socio-economische hervormingen.

Het is de ondernemers volgens de Unizo-topman niet om het einde van het land te doen. "Ondernemers zijn unionisten. Er zijn er die uit ideologische overwegingen een onafhankelijk Vlaanderen nastreven, maar dat is een minderheid", zegt hij daarover. "Maar er moet wel iets veranderen, anders is het niet meer de moeite waard om te ondernemen."

Van Eetvelt verwijst in het interview ook naar Spanje. "Daar valt een bank om, met catastrofale gevolgen voor de staatsfinanciën. Dan verandert er iets; dat moet wel. Dat zou hier ook kunnen gebeuren, bijvoorbeeld met Dexia. Ik heb vorige week ondernemers voor het eerst horen zeggen: laat ons ook zo’n schok organiseren."