Acteurs lauweren “Argo” en “Modern family”

“Argo” van Ben Affleck blijft het goed doen in de aanloop naar de Oscars. De film werd vannacht gelauwerd met de prijs voor beste cast op de 19e editie van de Screen Actors Guild Awards in Los Angeles. Daniel Day-Lewis en Jennifer Lawrence wonnen de acteursprijzen en de cast van “Modern family” mocht ook juichen op het gala.
AP2013

In de aanloop naar de Oscars op zondag 24 februari zijn de Screen Actors Guild Awards (SAG Awards) uitgereikt in Los Angeles. De CIA-thriller “Argo” van acteur en regisseur Ben Affleck werd geëerd met de prijs voor beste cast. Een dag eerder won de film ook de hoofdprijs op de Producers Guild Awards.

“Argo” blijft daarmee zijn favorietenrol voor de Oscars waarmaken. De belangrijkste Amerikaanse filmprijzen worden op 24 februari uitgereikt. “Argo” is pas de vierde film in de 85-jarige geschiedenis van de Oscars die genomineerd is voor beste film, maar geen nominatie heeft voor beste regisseur. Enkel “Driving miss Daisy” won in 1989 de Oscar voor beste film, zonder nominatie voor de regisseur.

Daniel Day-Lewis (foto) werd uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol in "Lincoln". Daniel Day-Lewis kan eind februari voor de derde keer een Oscar winnen. Hij kan daarmee de vijfde acteur worden die die eer drie keer te beurt valt, naast Jack Nichols, Meryl Streep, Ingrid Bergman en Walter Brennan. Hij werd eerder gelauwerd voor "My left foot" en "There will be blood".

De SAG Award voor beste actrice ging naar Jennifer Lawrence voor haar rol in "Silver linings playbook". De jonge Hollywoodster brak twee jaar geleden wereldwijd door in "The hunger games". In het najaar zal Lawrence te zien zijn in de sequel van "The hunger games".

De SAG Awards voor beste bijrollen gingen naar Tommy Lee Jones (Lincoln) en Anne Hathaway (Les miserables).

AP2013

"Dat doet een oude man veel deugd"

Er werden ook televisieprijzen uitgereikt op de SAG Awards. De cast
van "Modern family" (foto) werd uitgeroepen tot beste groep comedyacteurs. Tina Frey en Alec Baldwin wonnen de prijs voor beste actrice en beste acteur voor hun rol in "30 rock".

Julianne Moore was met haar vertolking van Sarah Palin in "Game change" goed voor de prijs voor beste actrice in een tv-film of miniserie. Een andere bekende Hollywoodster mocht de prijs voor beste acteur in een tv-film of miniserie in ontvangst nemen. Kevin Costner kreeg die prijs voor "Hatfields & McCoys".

Dick Van Dyke kreeg een oeuvreprijs voor zijn "The Dick Van Dyke show". "Dat doet een oude man bijzonder veel deugd", bedankte Van Dyke nadat hij een staande ovatie had gekregen.

Invision2013