Eric Van Rompuy noemt Torfs "nestbevuiler"

Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) heeft op zijn blog fel uitgehaald naar partijgenoten Rik Torfs en Pieter Marechal. "Bij veel militanten voel ik alleen maar misprijzen voor deze twee heren."

Van Rompuy schrijft op zijn blog over de nieuwjaarsreceptie van zijn partij, afgelopen zaterdag. "De comeback van CD&V is ingezet", schrijft Van Rompuy. Hij is ervan overtuigd dat CD&V in 2014 veel kiezers zal trekken.

Maar het venijn zit in de staart, Van Rompuy haalt stevig uit naar Torfs en ex-jongerenvoorzitter Marechal. "Senator Torfs en gewezen voorzitter van Jong CD&V Marechal liepen op de receptie en voor de micro's van "Terzake" rond met hun verhaal over Belfius en het ACW en geloofwaardigheid van CD&V in dit verhaal", schrijft Van Rompuy (u kan die reportage vanavond bekijken op Canvas, nvdr.)

"Al het werk van Wouter Beke, van CD&V-ministers, parlementsleden en onze lokale mandatarissen die gevochten hebben als leeuwen bij de gemeenteraadsverkiezingen, werd door deze nestbevuilers weer ten grabbel gegooid in de media, enkel voor de eigen profilering. Ik voel bij vele militanten alleen maar misprijzen voor deze twee heren. Als ze er niet meer in geloven, moeten ze maar opstappen naar Vier (Torfs) en naar Club Brugge (Marechal). We zullen ze niet missen, integendeel!"

De uithaal is opmerkelijk. CD&V-senator Torfs gaf onlangs toe dat hij eraan denkt om de politiek te verlaten. Voor het einde van deze maand wou hij daarover een beslissing nemen.