Extra bewaking Erasmushogeschool

In de buurt van de Erasmushogeschool in Anderlecht komt er extra politiebewaking. De school ligt in de Kuregemwijk, waar er wel vaker problemen zijn. Enkele maanden geleden werden er nog een docent en een student in elkaar geslagen.

De politie zet nu per dag tot twaalf extra agenten in om de school te bewaken en te patrouilleren in de naburige metrostations. Directeur Luc Van De Velde hoopt dat zo het veiligheidsgevoel in en rond de school vergroot.

"Wij hebben het engagement gekregen van de lokale en federale politie dat er meer patrouilles in het blauw en in burger zullen gebeuren op de campus. Ook de metro gaat inspanningen doen door het plaatsen van meer camera's", zegt Van De Velde. "Wat de verkeersveiligheid betreft, gaat men controleren op overdreven snelheid en gaat men van daaruit nagaan welke maatregelen er aan de weg zouden moeten gebeuren."