Hoofdverdachte in zaak-Priscilla vraagt vrijlating

De advocaat van de 41-jarige hoofdverdachte in het onderzoek naar het overlijden van de 14-jarige Priscilla uit Huizingen wil dat zijn cliënt wordt vrijgelaten. De man was oorspronkelijk aangehouden op verdenking van doodslag maar het autopsierapport toont aan dat die kwalificatie niet meer klopt, zo stelt de advocaat.

"We hebben de invrijheidsstelling gevraagd", zegt advocaat Gert Warson. "We vinden dat de feiten de juiste kwalificatie moeten krijgen, dat men niet meer spreekt van doodslag maar van pesterijen."

De advocaat verwijst naar het autopsierapport waarvan de resultaten onlangs bekendgemaakt werden. Volgens dat rapport zou Priscilla om het leven gekomen zijn door verstikking, mogelijk door de houding die ze bij het slapen zou hebben aangenomen.

De kamer van inbeschuldigingstelling neemt donderdag een beslissing in de zaak. Priscilla Sergeant werd in juli 2012 dood teruggevonden in een veld in Dworp. Een maand later werden drie verdachten opgepakt: de 41-jarige buurman van het meisje en twee minderjarige buurjongens. Die twee laatsten verblijven nog steeds in een gesloten jeugdinstelling.