Na AKO ook Libris Literatuurprijs voor Terrin ?

De organisatoren van de Libris Literatuurprijs 2013 hebben een longlist van 18 kandidaten voor de belangrijke literaire onderscheiding bekendgemaakt. Vier Belgen maken kans op prestigieuze prijs voor beste boek van het jaar in het Nederlandse taalgebied.

De Belgen op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2013 zijn Peter Terrin (Post mortem), Elvis Peeters (Dinsdag), Joost Vandecasteele (Massa) en Christophe Vekeman (Een uitzonderlijke vrouw).

Peter Terrin won eind vorig jaar de AKO Literatuurprijs (foto) met zijn roman "Post mortem". Vorig jaar ging de Libris Literatuurprijs naar A.F.Th. van der Heijden met "Tonio". Het jaar daarvoor mocht de Belg Yves Petry de prijs in ontvangst nemen met "De maagd Marino".

De vier Belgische kandidaten nemen het op tegen onder anderen Arnon Grunberg, Christiaan Weijts en Tommy Wieringa. Op 11 maart worden de zes genomineerde boeken bekendgemaakt. De Libris Literatuurprijs wordt op 6 mei in Amsterdam uitgereikt.