Rebellen in Algerije blijven actief

In Algerije hebben islamitische extremisten een aanval uitgevoerd op een gaspijplijn in het noorden van het land. Twee bewakers van de pijplijn zijn daarbij om het leven gekomen, zeven anderen raakten gewond.

De aanslag vond gisteravond plaats. De aanvallers vuurden een aantal zelfgemaakte mortiergranaten af op het kamp van de bewakers. Er volgde een schermutseling die een uur duurde. Twee  bewakers kwamen daarbij om en zeven anderen raakten gewond.

De aanslag zou het werk zijn van Al Qaeda in de Maghreb, een tak van de terreurbeweging die in Noord-Afrika actief is en die ook betrokken was bij de grootschalige aanval op een gasveld eerder van de maand. Het Algerijnse leger heeft een grote zoekactie opgezet om de rebellen te vinden, maar zonder resultaat.