Spekgladde wegen veroorzaken tientallen ongevallen

Ondanks de dooi en ondanks het feit dat de temperatuur boven het vriespunt zit, was het smeltwater op verschillende plaatsen aangevroren. Op verschillende plaatsen zijn ongevallen gebeurd.

Vanmorgen heeft het op verschillende plaatsen nog gevroren aan de grond. Zeker op secundaire wegen, op bruggen en op op- en afritten van de snelwegen was het op sommige plaatsen nog gevaarlijk glad zijn. De snelwegen waren over het algemeen wel goed berijdbaar. De strooidiensten zijn gisteravond en vannacht nog uitgereden.

Op verschillende plaatsen heeft de gladheid er toe geleid dat bestuurders slipten met hun wagen. In Bissegem, bij Kortrijk, is een auto over de kop gegaan. De bestuurder zat gekneld, maar hij is niet gewond. Ook in Gistel is een auto in de gracht beland (grote foto). De bestuurder moest door de brandweer bevrijd worden.

In Vlaams-Brabant ondervond De Lijn vanmorgen problemen door de gladde wegen en in Gooik is er verkeersongeval gebeurd met een auto die uit de bocht vloog en in een wei is beland. De bestuurder is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. Wat verder in Zaventem is een auto tegen de gevel van een huis gereden. De woning moest gestut worden. Ook in Kortenberg is een auto tegen een gevel beland, maar daar raakte niemand gewond.

In Kasterlee zijn twee auto's geslipt. Een belandde in de gracht en de andere ramde de omheining van het militaire domein. Beide bestuurders zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Ook in Limburg zijn er verschillende ongevallen gebeurd, in de meeste gevallen bleven de gevolgen beperkt tot blikschade.