Susanne Bier en Tim Robbins in jury Berlinale

De Amerikaanse acteur Tim Robbins en de Deense cineaste Susanne Bier zitten in de jury van de 63e editie van het Filmfestival van Berlijn. De Chinese regisseur Wong Kar Wai werd eerder al aangeduid als juryvoorzitter.
AP2012

De organisatoren van de 63e editie van de Berlinale hebben de volledige jury van het festival bekendgemaakt. Naast Tim Robbins en Susanne Bier zitten ook de Duitse regisseur Andreas Dresen, de Amerikaanse regisseur Ellen Kuras, de Iraanse filmmaakster Shirin Neshat en de Griekse cineaste Athina Tsangari in de jury.

Susanne Bier (foto) is bekend van de films "Open hearts", "Brodre", "After the wedding", "Things we lost in the fire" en "Love is all you need". Ze won in 2010 de Oscar voor beste niet-Engelstalige film met "In a better world". Tim Robbins vertolkte rollen in onder meer "The Shawshank redemption", "Mystic river" en "War of the worlds".

Het Filmfestival van Berlijn vindt plaats van 7 tot 17 februari. De jury onder leiding van Wong Kar Wai zal de lureaten van de Gouden en Zilveren Beren aanduiden.