Troonsafstand inspireert grappenmakers op Twitter

De aankondiging van de troonsafstand van koningin Beatrix is een bron van inspiratie voor grappenmakers van over de hele wereld. Vooral de fictieve Twitter-profielen van royals vierden hoogtij.

Even voor de officiële aankondiging twitterde @Koningin_NL, een vals Twitter-profiel dat de koningin parodieert, dat ze twee toespraken had voorbereid. 

Ineens ontstond op Twitter ook een wildgroei aan valse Willem-Alexander-accounts, die allemaal reageerden op hun nakende troonsbestijging. De grappigste was @Koning_WillemIV

Valse troonopvolgers zijn hoopvol

Elders hopen valse troonopvolgers stiekem dat hun vader of moeder binnenkort het voorbeeld van Beatrix gaat volgen. Zo vroeg Prince Charles van Groot-Brittannië even voor de toespraak op de Nederlandse tv zou beginnen of hij even de afstandsbediening mocht. Dat er iets op zou komen dat haar zeker zou interesseren. 

Na de bekendmaking twitterde hij: "Moeder, waarom kijk je zo verward. Je weet toch wat abdiceren betekent?"

Waarop zijn moeder, koningin Elizabeth, antwoordde dat hij niet te veel moet gaan hopen. "Het dichtst dat jij in de buurt van een kroon kan komen, is met een feestmuts!"

Ook de valse Prins Filip (@FilipBelgie) is hoopvol. Hij hoopt stiekem dat zijn vader koning Albert er inspiratie uit haalt. 

lees ook