Vrachtwagen versperde tijdje de "konijnenpijp"

In het Antwerpse stadscentrum is er maandagochtend een tijdje hinder geweest door een defecte vrachtwagen in de Waaslandtunnel. Richting Linkeroever is de tunnel ruim 2 uur versperd geweest, maar intussen is de tunnel terug open voor het verkeer.

De vrachtwagen reed zich rond 8.30 uur klem tegen de bovenkant van de tunnelkoker. Het voertuig beschadigde daarbij volgens de lokale politie enkele leidingen. De Waaslandtunnel is normaal gesproken verboden voor vrachtverkeer.

De truck was geladen met onderdelen van een helikopterlandingsbaan. Die moesten stuk voor stuk overgeladen worden. Het heeft dan ook nog tijdje geduurd voor dat de problemen in en om de zogenoemde "konijnenpijp" volledig van de baan waren. Het verkeer mag de tunnel intussen weer gebruiken.