Waren uitvoerders kasteelmoord met twee?

Het parket van Brugge onderzoekt of de uitvoerders van de moord op kasteelheer Stijn Saelens mogelijk met twee waren. Het onderzoek naar de kasteelmoord kreeg afgelopen weekend een vreemde wending toen bleek dat de dader overleden is. Nu blijkt dat hij op het moment van de feiten terminaal ziek was, onderzoekt het parket of hij misschien hulp kreeg.

De uitvoerder van de moord, een man van 32 uit Eindhoven, overleed in mei vorig jaar in het ziekenhuis aan de gevolgen van kanker. Het gaat om een man met een strafblad die banden had met het drugsmilieu.

Dat laatste is interessant want ook Tinus van Wesenbeeck, een andere verdachte in de moordzaak, is Eindhovenaar en bekend in het drugsmilieu. Het parket onderzoekt nu of van Wesenbeeck de tussenpersoon was die de uitvoerders zocht.

Het parket gaat er immers van uit dat de intussen overleden dader, die terminaal ziek was op het ogenblik van feiten, niet alleen handelde. Een lichaam van de inkomhal naar buiten dragen en de trappen van het kasteel slepen, is een behoorlijk zware klus voor een terminaal zieke, luidt het. Het parket wil dan ook onderzoeken of de moordenaar hulp kreeg.