Zestiger redt in bevroren water gevallen baby

Een opzichter van de haven van Somerset heeft een baby gered die samen met zijn buggy door een hevige windvlaag in het ijzige water was geblazen. De opzichter is in de bevroren zee in het zuidwesten van Groot-Brittannië gesprongen om de baby te zoeken. Hij kreeg daarbij de hulp van enkele vissers.

De moeder van de zes maanden oude baby was gisterochtend op een kade van de Watchethaven aan het wandelen, toen de kinderwagen met het kind werd weggeblazen door een windvlaag.

De 63-jarige opzichter George Reedern hoorde de vrouw roepen. Eerst dacht hij dat er een hond in het water was gevallen. Hij sprong op zijn fiets om te kijken wat er was gebeurd.

"De moeder riep: 'mijn baby is in het water gevallen'. Ik ging dichter bij de rand staan en ik zag de kinderwagen ondersteboven wegdrijven", legt hij uit. "Ik ben in het water gesprongen en heb de buggy teruggebracht naar de kade. Met een koord hebben ze de buggy omhoog getrokken."

De baby zat de hele tijd in de kinderwagen volgens Reeder, die verbaasd was dat de baby nog leefde. "Het was zeer koud. Het is ongelooflijk, want hij is vijf minuten onder water gebleven."

De grootmoeder van de baby heeft aan de Daily Mirror gemeld dat het kind vervuild water in zijn longen had toen hij werd opgenomen in de afdeling intensieve verzorging. "Hij is nog niet helemaal uit de problemen, maar er is beterschap", onderstreept ze.