Zwitserse politie geeft video busongeluk Sierre vrij

De politie van het Zwitserse kanton Wallis heeft een video vrijgegeven van de eerste minuten na het ongeval met een bus in een tunnel in Sierre. De beelden zijn afkomstig van een bewakingscamera en ze zijn op de site van het tijdschrift "Nouvelliste" geplaatst met commentaar van de woordvoerder van politie.

Volgens de woordvoerder was de politie al na acht seconden op de hoogte van het ongeval dankzij visuele waarschuwingssystemen. De eerste patrouille was ter plaatse tien minuten na het ongeval.

Op de video is voorts te zien dat verschillende voertuigen de plaats van het ongeval voorbijrijden en dat een aantal automobilisten gestopt zijn om hulp te bieden aan de slachtoffers.

De eerste ambulance was ter plaatse 17 minuten nadat het ongeval gebeurd was.

Door de video vrij te geven, wil het Zwitsers gerecht tonen dat het niets te verbergen heeft. Onlangs was er kritiek van een aantal families van slachtoffers op het onderzoek en op het feit dat het lang zou geduurd hebben voor de hulpdiensten ter plaatse waren.