"Aanzienlijke buit" bij ramkraak juwelier Geel

Bij een ramkraak op een juwelier in het centrum van Geel zijn overvallers aan de haal gegaan met een grote buit. De ravage is groot, de daders zijn spoorloos.

Rond 3 uur vannacht pleegden een vijftal onbekenden een ramkraak op een juwelier op de Markt in Geel. Met een gestolen stationwagen ramden ze de gevel van het gebouw. De dieven gristen een groot aantal horloges en juwelen mee en gingen ervandoor met een andere auto.

"Op de Markt zijn er drie toegangen, waarvan twee met camera's worden bewaakt. De daders hadden zich wellicht goed voorbereid, want ze zijn zowel aangekomen als vertrokken via de ene kant zonder camerabewaking", zegt commissaris Eddy Geurts van de lokale politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

De ravage in de juwelierszaak is groot, de brandweer moest het gat in de gevel komen dichttimmeren. De precieze omvang van de buit staat nog niet vast. De federale gerechtelijke politie van Turnhout voert het onderzoek.