"Hij heeft geleefd als een ultieme baas"

Het is droevig als je afscheid moet nemen van een trouw huisdier, maar je kan er ook het beste van maken. Dat was het uitgangspunt van een Amerikaan die zijn metgezel wilde bedanken voor de jaren van onophoudelijke vriendschap.

Zijn hond Lennox leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Hij overleefde verschillende operaties en behandelingen, maar een steeds groter wordende tumor op zijn linkerschouder maakte verder leven ondraaglijk. Het baasje besliste dan ook met spijt in het hart zijn trouwe vriend te laten inslapen, maar niet zonder hem een epische laatste maaltijd voor te schotelen.

Die maaltijd oogt inderdaad indrukwekkend. De foto van het gevulde bord en de verlekkerde hond werd op de populaire website Reddit geplaatst, alwaar het door tienduizenden mensen werd bekeken en goedgekeurd.

"Het is niet de bedoeling dat je droevig moet reageren op deze foto. Integendeel", zegt zijn baasje. "Lennox heeft tijdens zijn leven geleefd als een ultieme baas en die maaltijd moet dat aantonen." Op het bord liggen onder meer stukjes kalkoen, worstjes, spek en rijst. "En uiteraard stortte hij zich meteen op dat spek", grapt het baasje.

Honden die lijden aan kanker moeten meestal speciale voeding krijgen. Voedsel met veel proteïnen en vet wordt sterk aanbevolen, omdat de dieren makkelijk gewicht verliezen bij hun behandeling tegen de ziekte.

lees ook