Belgische visser omgekomen voor Britse kust

Voor de Britse kust is vanmiddag een Belgische visser om het leven gekomen. De man van 44 sloeg tijdens een storm overboord en geraakte zwaargewond toen zijn collega's hem probeerden te redden. Hij overleed tijdens de overbrenging naar het ziekenhuis.

Het ongeluk met de B462 VIDAR uit Blankenberge gebeurde net buiten de haven van Milford, in het zuidwesten van Engeland. Het slachtoffer zou tijdens stormweer aan het achtersteven overboord geslagen zijn.

Zijn collega's probeerden hem uit het water te halen, maar hij raakte zwaargewond aan het hoofd, wellicht door tegen het schip aan te botsen. Een helikopter kon de visser uit het water halen maar hij overleed op weg naar het ziekenhuis.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), bevoegd voor Visserij, heeft aan de naasten van het slachtoffer zijn medeleven aangeboden.