Boomtown Rats-reünie op Isle of Wight Festival

The Boomtown Rats staan op het Britse Isle of Wight Festival. Het is 26 jaar geleden dat de rockband rond Bob Geldof nog eens samen speelde.
AP1985
Bob Geldof van The Boomtown Rats

De band The Boomtown Rats, met frontman Bob Geldof, werd opgericht in 1975 en was populair in de jaren 70 en 80. Ze scoorden onder meer met de nummers "Rat trap" en "I don't like mondays". In 1986 besloten ze te splitsen. Hun laatste optreden was op Self Aid, toen Ierse bands aandacht vroegen voor de werkloosheid in Ierland.

26 jaar later komen ze voor het eerst terug samen op het Britse Isle of Wight Festival. Bob Geldof zelf is enthousiast: "Als kind liftte ik er naar toe en sinds toen heb ik altijd op het festival willen spelen".

Het festival vindt plaats van 13 tot 16 juni. Naast The Boomtown Rats staan ook The Killers, Bon Jovi, Jake Bugg en Emeli Sande op de affiche.