Diana Krall en Kurt Elling op Jazz Gent

De Canadese pianiste en zangeres Diana Krall en de Amerikaanse stemvirtuoos Kurt Elling staan op zaterdag 13 juli op het podium van het Gent Jazz Festival.

Op zaterdag 13 juli organiseert Gent Jazz Festival een avond met de Canadese zangeres en pianiste Diana Krall en de Amerikaanse stemvirtuoos Kurt Elling.

Diana Krall is volgens de organisator Bertrand Flamang "een van de meest toonaangevende pianistes van de hedendaagse jazz en beschikt over een sensuele en hartverwarmende stem." Kurt Elling zal in Gent zijn "1619 Broadway: the Brill building project" voorstellen.

Dezelfde avond staat ook het pianotrio, Phronesis, op de affiche in het kader van Jazz--21. Dat is een initiatief van International Jazz Festival Organization. Zij selecteren jonge talentvolle musici en programmeren hen op de deelnemende festivals.

Op 20 juli komt de Gents-Amerikaanse Trixie Whitley haar debuutalbum "Fourth corner" voorstellen op het festival.