Homo's binnenkort welkom in Amerikaanse scouts?

De kans bestaat dat The Boy Scouts of America (BSA) de leiders van de afdelingen binnenkort zelf laten beslissen over het feit of ze homo's die voor hun geaardheid uitkomen, toelaten of niet. Vorig jaar bevestigde de organisatie dat homo's nog steeds niet welkom waren, maar die beslissing blijft protest uitlokken.

Volgens Deron Smith, woordvoerder van de BSA, zou de verandering in het beleid al volgende week aangekondigd kunnen worden, na een vergadering die op 6 februari gepland is. "De Boy Scouts zullen hieromtrent wel geen standpunt opdringen aan hun afdelingen, leden of ouders", zegt hij.

De Boy Scouts of America vierde in 2010 zijn 100e verjaardag. De jongerenorganisatie sluit zowel homoseksuelen als atheïsten uit. Atheïsten zijn ook in de toekomst nog steeds niet welkom omdat "Duty to God" een van de basisprincipes van de vereniging blijft.

In 2000 kwam het protest tegen het "geen homo's"-beleid van de BSA al eens tot een hoogtepunt toen het Supreme Court het recht van de BSA om homo's uit te sluiten, herbevestigde.

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen vorig jaar waren Barack Obama en Mitt Romney het erover eens dat de Boy Scouts homoseksuele leiders en leden zouden moeten toelaten.