Nieuwe biografie van mysterieuze J.D. Salinger

Er is een nieuwe biografie op komst van J.D. Salinger, de mysterieuze auteur van het cultboek "The catcher in the rye" ("De vanger in het graan") uit 1951. Het gaat om een boek en een film met getuigenissen die tegelijk uitkomen.

Boek en film zijn een samenwerking van auteur David Shields en filmmaker-scenarist Shane Salerno. Salerno, scenarioschrijver van "Savages" van Oliver Stone, werkte jarenlang aan de documentaire.

Hij interviewde vrienden en collega's van Salinger en focust vooral op de impact van de Tweede Wereldoorlog op het leven en werk van de Amerikaanse schrijver, die soldaat was in Frankrijk en tijdens het Ardennenoffensief.

J.D. Salinger (1919-2010) werd in de vroege jaren 50 beroemd met de controversiële roman "The catcher in the rye", een portret van de vroegwijze rebelse tiener Holden Caulfield. De schrijver was een intrigerende figuur omdat hij decennialang alle aandacht weigerde en een teruggetrokken leven leidde.