Peking zit opnieuw onder een dikke smog

De Chinese hoofdstad Peking ligt opnieuw onder een dikke smog. Het stadsbestuur raadt de inwoners aan zo veel mogelijk binnenshuis te blijven. De Amerikaanse ambassade gaf metingen aan die "buiten de index" vielen, het stadsbestuur sprak van "ernstige" luchtvervuiling. Omdat er weinig wind is, zal de smog waarschijnlijk niet snel verdwijnen.

De smog boven Peking is zo dik dat luchtvaartmaatschappijen sommige vluchten naar of van de Chinese hoofdstad hebben geschrapt.

Ook andere delen van China worden getroffen: in sommige delen van het oosten van China was het zicht minder dan honderd meter. Air China schrapte veertien binnenlandse vluchten van of naar Peking en het vliegveld van de oostelijke stad Qingdao ging zelfs helemaal dicht.

Deze week is juist een periode aangebroken waarin tientallen miljoenen Chinezen op reis gaan om het Chinese Nieuwjaar, dat op 10 februari begint, te vieren met hun familie.

Het is de tweede keer in twee weken tijd dat Peking met buitengewoon zware luchtvervuiling te maken heeft.

Meest gelezen