Radio Katanga zendt gemeenteraad Aalst live uit

Radio Katanga, de stadsradio van Aalst, zendt vanaf vanavond de zittingen van de gemeenteraad rechtstreeks en integraal uit. Tot nu kon men een dag na de zitting een compilatie van de belangrijkste punten horen op de lokale zender.

"We hebben gemerkt dat in Aalst heel wat mensen politiek geïnteresseerd zijn", zegt Ralph Iliano. "Je merkt dat mensen echt willen weten hoe hun stad bestuurd wordt. De montages werden een paar duizend keer beluisterd en daarom hebben we toestemming gevraagd om de zittingen rechtstreeks uit te zenden."

Radio Katanga zendt vanaf 19 uur het vragenuurtje uit. Vanaf 20 uur wordt de gemeenteraad uitgezonden. De nieuwe bestuursploeg in Aalst bestaat uit N-VA, CD&V en SP.A. Christoph D'Haese (N-VA) is de nieuwe burgemeester.