"Wie zoveel verdient als Bellens, moet respect tonen"

Waals minister-president Rudy Demotte (PS) is misnoegd over enkele uitspraken van Belgacom-topman Didier Bellens. Bellens zei gisteren in de marge van een nieuwjaarsreceptie dat ons land in het buitenland bekendstaat als land dat bedrijven dood doet. "Dat bevordert het investeringsklimaat niet", zegt Demotte.

Bellens (foto onder) uitte onder meer kritiek op de recente telecomwet die volgens hem restrictiever is dan de Europese regels.

Hij bekritiseerde ook het verbod van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op een 4G-netwerk in de hoofdstad. Zowel de bedrijven als de ambassades zijn vragende partij voor dat netwerk, stelde Bellens, "en wat zegt Brussel? Fuck you".

Een uitspraak waar Demotte allerminst om kan lachen. "Wie zoveel als hij verdient, moet wat meer respect tonen voor zijn werkgever. Didier Bellens staat aan het hoofd van een bedrijf dat voor de helft eigendom is van de overheid. We hebben nood aan een goed investeringsklimaat en dergelijke uitlatingen dragen daar niet toe bij", zei Demotte vanmorgen op Bel RTL.

Ook bij de andere politieke partijen wordt negatief gereageerd op de uitspraken van Bellens.