Bagage uit vermist Missoni-vliegtuig teruggevonden

Voor de kust van het Caraïbische eiland Curaçao is een stuk bagage teruggevonden uit het vermiste vliegtuig waarin ook de beroemde Italiaanse modeontwerper Vittorio Missoni zat. Volgens de Britse omroep BBC werd de koffer door een Duitse toerist op de rotskust gevonden.
Het vliegtuig waarin Missoni zat.

Het vliegtuigje met het echtpaar Missoni, een bevriend Italiaans koppel en twee piloten verdween op 4 januari kort na het opstijgen vanop de luchthaven van Los Roques, een eiland voor de kust van Venezuela. Het vliegtuig zou naar een luchthaven in de buurt van de Venezolaanse hoofdstad Caracas vliegen, maar kwam daar nooit aan.

De eigenaar van de teruggevonden bagage had een andere vlucht genomen, maar zijn koffer was wel vervoerd met het privévliegtuig. Curaçao ligt meer dan 300 kilometer van de Los Roques-eilanden.

De teruggevonden koffer is het eerste spoor in de zaak naar het vermiste toestel. De politie van Curaçao heeft de collega's uit Venezuela en Italië haar hulp aangeboden. Intussen is ook een schip dat gespecialiseerd is in onderzees bodemonderzoek naar Venezuela onderweg.

De 58-jarige Missoni, CEO van het wereldberoemde gelijknamige modehuis, was met zijn vrouw en enkele vrienden op de terugweg van een vakantie op Los Roques toen het ongeluk gebeurde.