BlackBerry-maker RIM heet voortaan BlackBerry

Het Canadese bedrijf Research In Motion (RIM) verandert zijn naam in BlackBerry, naar de smartphones die het maakt. Dat heeft de onderneming vandaag bekendgemaakt bij de lancering van 2 nieuwe toestellen.
AP2013
Met de Z10 kiest ook BlackBerry voor een aanraakscherm.

De 2 nieuwe toestellen, de BlackBerry Z10 en de BlackBerry Q10, moeten het bedrijf opnieuw lanceren. Want na jarenlang populair te zijn geweest, is het marktaandeel van BlackBerry de laatste jaren fors gedaald.

RIM, of BlackBerry nu, hield vast aan telefoons met een toetsenbord, terwijl gebruikers massaal overschakelden op smartphones met een aanraakscherm, zoals de iPhone van Apple en de Android-toestellen van Samsung. In 2012 zakte de verkoop met ruim 36 procent

Met de Z10 gooit BlackBerry het roer nu om, de telefoon wordt bediend via een aanraakscherm. De Q10 komt met het vertrouwde toetsenbord. Op beide BlackBerry's draait het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10.

AP2013