Brussels Airlines vliegt binnenkort op Washington

Vanaf 18 juni vliegt Brussels Airlines tussen Brussels Airport en Washington Dulles. Dat schrijft de luchtvaartmaatschappij in een persbericht. Na New York biedt de maatschappij binnenkort ook 5 keer per week rechtstreekse vluchten naar de Amerikaanse hoofdstad aan.

Er is volgens de luchtvaartmaatschappij een grote vraag naar vluchten tussen de Amerikaanse en de Europese hoofdstad. "Washington is op de Belgische markt zelfs de derde belangrijkste intercontinentale vliegbestemming in termen van passagiersaantallen", klink het.

Brussels Airlines wil de vluchten naar de Amerikaanse hoofdstad afstemmen op de interne vluchten van United Airlines in de Verenigde Staten naar onder meer Atlanta, Houston, Los Angeles, San Francisco, Denver en Orlando.

Om deze nieuwe trans-Atlantische lijndienst mogelijk te maken zal de luchtvaartmaatschappij in de loop van de lente een bijkomende, achtste, Airbus A330 aan haar lange afstandsvloot toevoegen.