Celstraf dreigt voor Dolce & Gabbana

De twee Italiaanse modeontwerpers Dolce en Gabbana moeten vandaag voor de rechter verschijnen. Ze worden beschuldigd van belastingontduiking.

Dolce & Gabbana is het kledingmerk van de twee Italiaanse ontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana. Het duo ontwierp kleding voor onder anderen Madonna, Eros Ramazzotti en Kylie Minogue. Het modeduo was ook 19 jaar lang een koppel. In 2005 gingen ze uit elkaar maar ze bleven wel samenwerken op zakelijk vlak.

Domenico Dolce en Stefano Gabbana worden al langer verdacht van belastingontduiking. In 2005 waren er al beschuldigingen. In 2007 zouden ze hun kledingmerk hebben doorverkocht aan een eigen brievenbusfirma in Luxemburg voor een derde van de waarde. Daardoor zou de Italiaanse fiscus in totaal een miljard euro zijn misgelopen. Dolce en Gabbana kunnen een celstraf krijgen van vier tot vijf jaar.