Huis Ronald Janssen verkocht voor 110.000 euro

Het huis van de drievoudige moordenaar Ronald Janssen is verkocht voor 110.000 euro. De koper is een autohandelaar uit Oost-Vlaanderen. De oom van de vermoorde Shana Appeltans bood mee op het huis, maar moest uiteindelijk de duimen leggen.

De laatste koopdag vond plaats in sportcentrum De Kambergen in Zelem, een deelgemeente van Halen. Er waren een 100-tal aanwezigen, daarbij veel familieleden van Shana Appeltans en Kevin Paulus (kleine foto), twee slachtoffers van Janssen.

Het bieden op het huis begon op 73.200 euro. De oom van Shana Appeltans ging mee tot 107.000 euro, maar dan stopte hij ermee. Uiteindelijk werd het huis in Loksbergen voor 110.000 euro toegewezen aan een Oost-Vlaamse autohandelaar.

Of de man ook van plan is om in het huis van Janssen in te trekken, is niet duidelijk. "Het zal volledig verbouwd worden. Ik ga het sowieso niet verder verkopen", vertelde hij wel aan het persagentschap Belga.

Bij de familie Appeltans, die naast Janssen woonde en het huis wilde laten slopen, werd ontgoocheld gereageerd. "Het is een serieus koopje voor zo'n huis en dat stuk grond", zei een tante van Shana Appeltans.

Een tante van Kevin Paulus vond dat de nabestaanden in de steek zijn gelaten door de gemeente Halen. "Men had toch inspanningen kunnen doen om het huis te kopen, plat te gooien en er een speelterrein voor kinderen van te maken."