Koninklijk Ballet van Vlaanderen wint award

Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen heeft de National Dance Award voor "outstanding company" gewonnen. De Britse Dance Critics' Circle reikt die award uit.

Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen heeft het nieuws zelf bekendgemaakt. Het dansgezelschap werd genomineerd naast de Merce Cunningham Dance Company, de Matthew Bournes New Adventures en het Tanztheater Wuppertal Pina Bausch.

De nominatie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen was een erkenning voor hun performance van "Artifact" van William Forsythe. Het stuk werd in april in de Londense zaal Sadler's Wells gebracht. Het Ballet is blij met die erkenning: "Het is een blijk van waardering van de Britse critici voor de uitmuntende opvoering en het artistieke talent van de dansers", zegt artistiek directeur Assis Carreiro.

Sinds 2000 organiseert de Dance Section van de Critics' Circle de National Dance Awards. Ze brengen hulde aan de danscultuur.