Originele manier om uit de kast te komen

Haar vrienden en haar leerkrachten wisten het al, maar aan haar ouders had de 15-jarige Laurel nog niet verteld dat ze op meisjes valt. En dus bedacht ze een originele manier om uit de kast te komen. Een taart bakken hielp daarbij.

Op haar blog, genoemd naar haar grote voorbeeld Ellen DeGeneres, heeft de tiener getoond hoe ze haar ouders de boodschap heeft overgebracht. Ze plaatste er een foto waarop een zelfgemaakte cake te zien is met daarop de boodschap "I'm gay" geschreven. Op een briefje naast de cake kon ze meer woorden kwijt.

"Goeiemorgen ouders. Ik ben homo en ik wilde jullie dit al lang vertellen. Het op deze manier doen zou "a piece of cake" (fluitje van een cent) zijn. Ik hoop dat jullie mij nog steeds graag zien. Ik bedoel maar, het is bijzonder moeilijk om iemand die een cake bakt niét graag te zien", leest het grappig geschreven briefje.

Nog op haar blog schrijft ze dat ze het beu was om in de kast te zitten. "Ik ben heel zeker over mijn geaardheid. Mijn vrienden en leerkrachten wisten het al langer. En ze zien mij nog altijd even graag."

Ook haar ouders zien hun dochter niet minder graag, nu ze uit de kast is gekomen. "Mijn vader kwam mijn kamer binnen en hij zei me hoe graag hij mij wel zag. En hoe lekker hij de cake wel vond. Mijn moeder begon te wenen van geluk. Ze knuffelde mij en toen kon ook ik mijn tranen niet meer bedwingen."

Op haar blog regent het positieve commentaren van mensen die ooit hetzelfde hebben gedaan. "Jij bent geweldig. Een echte inspiratiebron voor veel mensen", schrijft iemand. Nog iemand anders prijst de moed van de 15-jarige Laurel. "Jij bent zo moedig. Ik hoop dat Ellen dit ziet, zodat je misschien naar haar show mag gaan."

lees ook