86 kamelen komen om in brand in Duitsland

In een grote brand in een kamelenboerderij in Ebhausen, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, zijn 86 kamelen om het leven gekomen. 5 kamelen konden nog worden gered. De schade loopt op tot een miljoen euro.

De brand brak in de vroege ochtend uit en pas rond de middag kreeg de brandweer het vuur onder controle. Op het hoogtepunt van de brand gingen zo'n 100 brandweermannen de vlammenzee te lijf, maar ze konden niet voorkomen dat 86 kamelen de brand niet overleefden. Slechts 5 dieren konden worden gered.

De eigenaar, zijn familie en medewerkers van de kamelenboerderij krijgen psychologische bijstand. "Hun levenswerk is afgebrand", zei een politieagent. De oorzaak van de brand in het kamelenpark is nog onduidelijk. "We onderzoeken alle sporen", zei de politie. Niets wijst op brandstichting, maar toch sluit de politie ook dat niet uit.

In het uitgebrande kamelenpark kunnen bezoekers normaal gezien de dieren aanraken en berijden. Daarnaast was er therapie met kamelen, waarbij kamelenmelk gebruikt werd als helend middel tegen bijvoorbeeld bepaalde voedselallergieën.