Bellens: "Was niet de bedoeling om te beledigen"

Belgacom-topman Didier Bellens heeft zijn excuses aangeboden voor zijn uitspraken over de Belgische politiek. "Het was niet de bedoeling om mensen te beledigen."

In de marge van zijn nieuwjaarstoespraak had Bellens begin deze week hard uitgehaald naar de regering. "In het buitenland vragen ze me waarom België zijn industrie doodt", was een van zijn uitspraken. En over stralingsnormen in Brussel zei Bellens: "Wat zegt Brussel (tegen mensen die 4G willen, red.)? Fuck you."

De uitspraken vielen in slechte aarde bij de regering, in de eerste plaats bij de PS. "Iemand die zo veel verdient, moet wat respect tonen", zei Waals minister-president Rudy Demotte (PS).

Bellens had vandaag een ontmoeting met de nieuwe minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS). Wellicht hebben ze het tijdens die ontmoeting ook over Bellens' uitspraken gehad. Na de ontmoeting heeft de Belgacom-topman een persmededeling rondgestuurd.

"Als mensen of instellingen de uitspraken als beledigend hebben ervaren, heb ik daar spijt van. Dat was zeker niet de bedoeling." Bellens zegt wel dat hij de uitspraken deed "tijdens een informele bijeenkomst ter gelegenheid van het nieuwe jaar".