Dode bij schietpartij in Phoenix, Arizona

Bij een schietpartij in Phoenix, de grootste stad in de Amerikaanse staat Arizona, zijn een dode en vier gewonden gevallen. De schutter opende het vuur in een kantoorgebouw.
Patrick Sison2013

Het slachtoffer dat enkele uren na de feiten overleed, is de baas van het bedrijf waarmee de dader in een juridisch conflict verwikkeld was. De dader zou het specifiek op hem gemunt hebben. Net voor de schietpartij was er in het bedrijf nog een bemiddelingssessie tussen de verschillende partijen geweest. Een van de gewonden is een advocaat van de tegenpartij.

De schietpartij veroorzaakte veel paniek, ook bij de andere werknemers in het gebouw die zich in hun kantoren verschansten.

De schutter zou een zeventiger zijn. Hij handelde alleen en sloeg na de feiten op de vlucht. Tijdens zijn vlucht zou hij ook nog geschoten hebben op iemand die hem achtervolgde om zijn nummerplaat te noteren.

De dader is nog steeds spoorloos. Omdat vermoed werd dat hij er zich schuilhield, omsingelde een speciale interventie-eenheid van de politie een tijdlang de vroegere woning van de verdachte (kleine foto). De man bleek uiteindelijk niet aanwezig.

De zoveelste schietpartij in de VS viel samen met de eerste bespreking van het wapenplan van president Barack Obama in het Amerikaanse Congres. De directe aanzet voor het plan was een andere schietpartij in een school in Connecticut waarbij 26 doden vielen.

AP2013